Ακολουθεί μια μικρή ιστορία, διαβάστε τη, έχει ενδιαφέρον, ίσως αφορά τον επόμενο σας σκύλο.
Αν θέλαμε να περιγράψουμε με απλά λόγια τι είναι ένας σκύλος θα ψάχναμε να βρούμε και θα σας λέγαμε που είναι το κουμπί.
– Ποιο κουμπί, θα ρωτήσετε.
Αυτό έχουν όλοι οι σκύλοι και βρίσκουμε και πατάμε και κάνουμε reset, restart, επανεκκίνηση. Όπως θέλετε πείτε το.

Η Πενυ, 4 και κάτι περίπου ετών, είναι η απόδειξη της ύπαρξης του κουμπιού αυτού. Ακολούθησε αθλητές κατά τη διάρκεια ενός μαραθώνιου αποφασισμένη να φύγει από την Σαλαμίνα και να μην γυρίσει εκεί ποτέ ξανά.
Ήρθε στην Αθήνα όπου υιοθετήθηκε και γύρισε πίσω πριν κάποιους μήνες από μια αποτυχημένη υιοθεσία, ναι, υπάρχουν και αυτές. Δεν είχε κάτι, δεν ήταν προβληματική, δεν ήταν χαλασμένη, κακοποιημένη, όλες αυτές οι ταμπέλες που καθημερινά κοσμούν το μέτωπο ενός σκύλου. Ήταν στραβόξυλο με τις γάτες πράγμα το οποίο δεν έδειξε από νωρίς. Νευρίαζε νευρίαζε και μέχρι να βρούμε χώρο να την πάμε έγινε και έφυγε από εκεί κινούμενη βόμβα έτοιμη να εκραγεί.

Την κατάλληλη ώρα και στιγμή, βρέθηκε αυτό που φωνάζουμε και παρακαλούμε. Μια φιλοξενία. Η Χριστίνα και ο Βασίλης, άπειροι με ζώα αλλά έμπειροι στο να ακούσουν και να βοηθήσουν ανέλαβαν να βρουν το… κουμπί. Και το βρήκαν.

Η Πενυ ηρέμησε ξανά, απέκτησε πρόγραμμα καθημερινότητας, έμαθε πότε και πως βγαίνει βόλτα, πότε παίζει, πότε χαλαρώνει, ποτέ κοιμάται. Έμαθε να μένει μόνη σπίτι, να κυκλοφορεί με αυτοκίνητο, να μην μπαίνει στην κουζίνα. Έμαθε ότι ο κτηνίατρος είναι καλός άνθρωπος, είναι φίλος μας κτλ. Έμαθε ότι δεν χοροπηδάμε σαν κατσίκι πάνω σε ανθρώπους, ότι μπορούμε να κερδίσουμε πράγματα με τα τέσσερα πόδια μας στη γη.

Η Πενυ είναι πλέον πολύ πολύ έτοιμη να βρει το δικό της σπίτι. Θα ήταν ιδανική παρέα και συντροφιά σε ένα νεαρό ζευγάρι ή ακόμα και ανθρώπους πιο μεγάλους σε ηλικία αρκεί να έχουν όρεξη και διάθεση για βόλτες.
Δεν χρειάζεται ώρες κάθε μέρα αλλά της αρέσει η γύρα και χρειάζεται να έχει πρόγραμμα. Πρέπει να είναι το μόνο ζώο.
Θα ήταν ιδανική με παιδιά άνω των 10-12 ετών. Είναι καθαρή μες το σπίτι, δεν λερώνει και δεν κάνει ζημιές. Είναι στειρωμένη, εμβολιασμένη και υγιής. Είναι μεσαίο μέγεθος, ζυγίζει 17 κιλά.
Θα δοθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας από τον ΣΠΑΖ και μικροτσίπ (941000022341003) εντός Αττικής. Τηλέφωνο επικοινωνίας 6945598760 καθημερινά μετά τις 17.00 ή Σαββατοκύριακο.

Κατηγορίες: ΣΚΥΛΟΙ

0 σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *