– Τι είναι;

Πολύχρωμες χνουδωτές φιγούρες. Συχνάζουν δίπλα σε κάδους, σε πυλωτές ή ανάμεσα μέσα σε θάμνους. Υπάρχουν σε όλες τις γειτονιές, οι γειτονιές θα ήταν άδειες χωρίς εκείνες. Φυσικά και μιλάμε για γάτες. Για τι άλλο;
p1

– Η πραγματικότητα.

Η ζωή τους μπορεί για τους περισσότερους να μοιάζει ειδυλλιακή, όμως η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Οι γάτες δεν χρειάζονται μόνο λίγο από το φαγητό ή το ψωμί της προηγούμενης ημέρας.

Χρειάζονται προστασία από τα παράσιτα τόσο εξωτερικά για ψύλλους όσο και εξωτερικά για τυχόν σκουλήκια στο έντερο τους τα οποία είναι υπεύθυνα και για πολλά θέματα υγείας.

Πολλαπλασιάζονται με ανεξέλεγκτους ρυθμούς καθώς τα θηλυκά από 5 μηνών εμφανίζουν οίστρο. Τότε αρχίζει ένα ανελέητο κυνηγητό από τα αρσενικά τα οποία δεν τα αφήνουν σε ησυχία μέχρι να ζευγαρώσουν.

Γεννούν μέχρι και 3 φορές το χρόνο από 5-6 μικρά. Κάποια μικρά επιζούν, κάποια όχι… Το ίδιο ισχύει και για τις μάνες. Και αυτό συμβαίνει ξανά και ξανά και ξανά.

Παράλληλα τα αρσενικά προσπαθώντας να οριοθετήσουν την περιοχή τους και προσπαθώντας να επιβληθούν το ένα στο άλλο είτε τσακώνονται με αποτέλεσμα άσχημες πληγές και μολύνσεις, είτε πετάγονται στο δρόμο χωρίς καμία συναίσθηση του κινδύνου, το γνωστό φαινόμενο, τα “χαλάκια” στην άκρη του δρόμου, ειδικά τέτοια εποχή.

– Τι μπορεί να γίνει;

Για τα παραπάνω η μόνη λύση είναι η στείρωση. Ο μόνος τρόπος ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα ζωής. Μία επέμβαση απλή πλέον, σχεδόν ανώδυνη και σωτήρια. Οι στειρωμένες γάτες ζουν ήρεμες ζωές, δεν μετακινούνται από περιοχή σε περιοχή, εν τσακώνονται, δεν πετάγονται στο δρόμο, δεν πολλαπλασιάζονται με ραγδαίους ρυθμούς, δεν πεθαίνουν χωρίς λόγο.

– Πως γίνεται;

Πολλές αδέσποτες γάτες είναι τόσο ήμερες και εξοικειωμένες με ανθρώπους που μπαίνουν από μόνες τους στα κλουβιά μεταφοράς. Οι γάτες πιάνονται με ειδικές παγίδες (φάκες) στις οποίες τοποθετείται μέσα φαγητό. Μόλις η γάτα μπει κλείνει πίσω της πόρτα.
Μεταφέρονται στον κτηνίατρο όπου γίνεται έλεγχος και στείρωση. Την επόμενη ημέρα, αφού έχουν συνέλθει από την αναισθησία επιστρέφονται στην αποικία τους. Προκείμενου να μην πιαστούν δεύτερη φορά οι ίδιες γάτες “μαρκάρεται” το αριστερό τους αυτί, παγκόσμιο σήμα κατατεθέν των στειρωμένων γατιών.

– Τι μπορείτε να κάνετε;
Να πληρώσετε μία ή προς μια στείρωση. Εθελόντριες του ΣΠΑΖ θα αναλαμβάνουν να φωτογραφίζουν την αποικία, να πιάνουν τις γάτες, να τις μεταφέρουν στον κτηνίατρο, να τις επιστρέφουν και φυσικά να τις παρακολουθούν. Οι εθελόντριες του ΣΠΑΖ δεν μπορούν να καλύψουν το κόστος όλων αυτών των στειρώσεων. Εδώ χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας.
Το κόστος των θηλυκών γατιών είναι 40 ευρώ και των αρσενικών είναι 30 ευρώ. Καταθέτοντας οποιοδήποτε ποσό στον τραπεζικό μας λογαριασμό ή στο PayPal μας με την ένδειξη”γάτες” μας βοηθάτε να ελέγξουμε όλο και περισσότερες αποικίες προσφέροντας μια αξιοπρεπή ζωή σε αυτές τις υπέροχες χνουδωτές φιγούρες.

Να πληρώσετε ως προς τα αντιπαρασιτικά. Κόστος εσωτερικής αποπαρασίτωσης ανά γάτα περίπου 4 ευρώ. Κόστος εξωτερικής αποπαρασίτωσης περίπου 6 ευρώ.

Info: https://www.facebook.com/SPAZGREECE/
www.spazgreece.gr

– Alpha Bank
Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων
Αρ.Λογ. 389 0023 2000 0231
IBAN GR84 0140 3890 389002320000231
SWIFT CRBAGRAAXXX

– PayPal: info@spazgreece.gr