Να σας πούμε ένα μικρό παραμύθι με πολλά στοιχεία από μια αληθινή ιστορία;
Το 1854 ο Γουσταύος Κλάους εγκαταστάθηκε στην Αχαΐα δημιουργώντας το οινοποιείο Achaia Clauss. Η πρώτη εμφιάλωση της γλυκιάς μαυροδάφνης από τον Κλάους έγινε το 1873, ο οποίος δημιούργησε ένα επιδόρπιο κρασί.
Η «μαγική» συνταγή καταγράφηκε και διασώθηκε μέχρι και σήμερα. Πίσω από τη μαυροδάφνη υπάρχει και μια ρομαντική ιστορία.
Ο Γουσταύος είχε μια πολύ όμορφη αγαπημένη που την έλεγαν Δάφνη, η οποία είχε μαύρα μαλλιά και μάτια. Την έχασε σε νεαρή ηλικία και έτσι, βάφτισε την ποικιλία, προς τιμήν της, μαυροδάφνη.
Η ιστορία δεν τελειώνει εκεί, συνεχίζει και λέει κάτι σαν…
Η Δάφνη δεν χάθηκε στην πραγματικότητα. Ίσως περιπλανήθηκε κάπως φανταστικά μέσα στα χρόνια και έφτασε πριν λίγο καιρό στη Γλυφάδα. Πήρε τη μορφή μιας πανέμορφης και πάρα πολύ καλής σκυλίτσας. Μπορεί να μην έχει μαύρα μαλλιά και μάτια, έχει όμως μαύρο στο τρίχωμα της και μαύρη μυτούλα. Από γλυκύτητα είναι ίδια η γνωστή σε όλους μαυροδάφνη.
Αναζητά ένα παντοτινό σπίτι, θα μπορούσε να ζήσει με ζευγάρι και με οικογένεια και με παιδιά.
Είναι μεσαίο μέγεθος, περίπου 3 ετών, υγιέστατη, στειρωμένη.

Το παραπάνω κατοικίδιο δίνεται για υιοθεσία από τον ΣΠΑΖ (Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ζώων) με Αρ. Πρωτοδ. Αθηνών 773/87
Τηλ 6945598760 καθημερινές μετά τις 4 ή Σαββατοκύριακο

Daphne is the sweetest dog ever. She could be easily compared with the fine famous Mavrodaphne wine.

She is medium sized, has a very soft character, she is brilliant with all other dogs, would be an excellent companion for any kind of family or a couple or anybody.

Approx 3 years old, she is health, neutered and vaccinated and she awaits her forever home.

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.1840740849289870.1073742185.183003141730324&type=1&l=7dbdd8fc1c