Υπάρχουν κάποια πλάσματα που μετακινούνται σαν τον αέρα ανάμεσα στις πολυκατοικίες της πόλης. Όταν εκείνος αλλάξει αλλάζουν και εκείνα μαζί προσπαθώντας να μην ακούγονται, να μην ενοχλούν, σχεδόν να μην υπάρχουν. Αν αισθανθούν ότι δεν μπορούν να καλυφθούν από τα τσιμεντένια κτίσματα ανηφορίζουν, πάνε προς το βουνό, προσπαθεί να βγει από μέσα τους το ζωώδες ένστικτο της επιβίωσης και της ασφάλειας. Άλλοι θα τα χαρακτήριζαν σκιές παρότι τη νύχτα, όταν όλα είναι ήσυχα, αυτά βγαίνουν γιατί τότε είναι που αισθάνονται ότι μπορούν να κυκλοφορούν. Οι σκιές δεν υπάρχουν τη νύχτα όμως…

Τριγυρνούσε μήνες κάνοντας αρκετά χιλιόμετρα κάθε μέρα στη Γλυφάδα. Ανάλογα με το ποιος την έβλεπε ήταν απαρατήρητη ή απλά εκθαμβωτική. Το μακρύτριχο υπέροχο τρίχωμά της σε συνδυασμό με τα υπέροχα χαρακτηριστικά της ήταν δύσκολος συνδυασμός. Είχε μάθει να μην εμπιστεύεται γιατί δεν όταν δεν εμπιστεύεσαι δεν μπορείς να απογοητευτείς, δεν μπορείς και να πληγωθείς. Ήταν… πώς να το πούμε; Άγρια;

Πιάστηκε μετά από εβδομάδες με ειδική παγίδα και ενώ περιμέναμε ότι μόλις η παγίδα ανοίξει θα κάνει σαν αγρίμι εκείνη περπάτησε δίπλα μας σαν να είμαστε μια ζωή μαζί. Χρειάστηκαν ελάχιστα λεπτά για να μεταμορφωθεί.

Την ονομάσαμε Φρόσω. Έκανε εξετάσεις, στειρώθηκε, εμβολιάστηκε. Είναι περίπου 4-5 ετών, γύρω στα 18 κιλά. Όταν πηγαίνουμε να τη δούμε τη χαζεύουμε γιατί η ομορφιά της είναι συγκλονιστική. Έχει πολύ ήρεμο χαρακτήρα, είναι ακόμα λίγο επιφυλακτική, δεν έχει καταλάβει καλά καλά ότι δεν υπάρχει λόγος να φοβάται τίποτα πια, δεν θα χρειαστεί να τρέξει, να κρυώσει, να πεινάσει, να κρυφτεί.

Ψάχνουμε ένα σπίτι και μια οικογένεια για τη Φρόσω. Ίσως κάποιον που μπορεί να ταυτιστεί με την ιστορία της, κάποιον που αισθάνεται και εκείνος ότι δεν μπορεί να εμπιστευτεί εύκολα ή κάποιον που έχει περίσσεμα αγάπης να δώσει. Το «εμπιστεύομαι» δεν είναι πιο δυνατό από το «αγαπώ»; Σίγουρα είναι.

Θα δοθεί μόνο εντός Αττικής με συμβόλαιο υιοθεσίας και μικροτσίπ. Τηλ. επικοινωνίας 6945598760 καθημερινά μετά τις 5 ή Σαββατοκύριακο.
Η ιστορία της:
https://www.facebook.com/SPAZGREECE/posts/4285376101492987