Υπήρχε κάποτε μια κοπέλα με κατάξανθα πυκνά μαλλιά που ζούσε στην άκρη ενός μικρού χωριού, δίπλα σε μια καταπράσινη λίμνη.
Κάθε πρωί κατέβαινε στη λίμνη και χτένιζε και έλουζε τα μαλλιά της. Από μακριά, κρυμμένη πίσω από ένα δέντρο, την παρακολουθούσε η κακιά μητριά της, τυφλωμένη από ζήλια καθώς είχε λίγα μαλλιά και αυτά ήταν κατεστραμμένα από το ατελείωτο ντεκαπάζ.
Μια μέρα, την ώρα που η κοπέλα ήταν αφηρημένη, η μητριά πλησίασε και την έσπρωξε με δύναμη πάνω στα βράχια.
Η κοπέλα πάλεψε αρκετή ώρα με τα νερά και σώθηκε την τελευταία στιγμή όταν ένιωσε ένα χέρι να την πιάνει κ να την βγάζει στην άκρη της λίμνης.
Βγαίνοντας όμως περπάτησε στα 4 πόδια, κούνησε μια τεράστια και πυκνή φουντωτή ουρά και νιαούρισε. Η κοπέλα είχε μεταμορφωθεί σε γάτα.
Από τότε ο μύθος λέει ότι ψάχνει να βρει ένα σπίτι, χωρίς την κακιά και ζηλιάρα μητριά, ένα ασφαλές μέρος για να ζήσει αυτή καλά και εμείς καλύτερα.

Την κοπέλα την λένε Λίλυμπετ, ονομάστηκε μετά από μια νεράιδα των βράχων. Η Λίλυμπετ από το σοκ της πτώσης στο νερό έχασε την όραση της. Αυτό όμως δεν την κάνει να υστερεί σε τίποτα, απλά χρειάζεται ένα προστατευμένο σπίτι όπου δεν θα έχει πρόσβαση σε μπαλκόνια ή επικίνδυνους χώρους. Μπορεί και προσαρμόζεται πολύ γρήγορα, βρίσκει άμεσα το φαγητό και το νερό και φυσικά χρησιμοποιεί μόνο την άμμο της. Είναι πολύ τρυφερή και φιλική με βελούδινη γούνα.
Είναι γεννημένη περίπου το Μάιο του 2016, είναι στειρωμένη, υγιής και αρνητική στα λοίμωξη νοσήματα της γάτας.
Θα δοθεί με συμβόλαιο υιοθεσίας και μικροτσίπ. Τηλ 6934307992