Η μεγαλύτερη ικανοποίηση των εθελοντών ενός φιλοζωικού σωματείου είναι η υιοθεσία των ζώων που φροντίζει.
Η μεγαλύτερη απογοήτευση είναι όταν ένα υιοθετημένο ζώο επιστρέφεται στο σωματείο και ιδιαίτερα μετά από 6.5 χρόνια, πάνω στην αργία του 15Αύγουστου!

Ο Πέντρο βρέθηκε στον δρόμο μας το 2013, όταν ήταν 9 μηνών. Ζούσε με τα αδέλφια του σε γατοαποικία στην Άνω Γλυφάδα.

Όταν τον χτύπησε αυτοκίνητο, τον φροντίσαμε, βρήκαμε φιλοξενία για μετά το χειρουργείο του και το 2014 υιοθετήθηκε.

Η κυρία που τον υιοθέτησε ειχε μεγαλώσει με γάτες. Όταν παντρεύτηκε και ήρθε να μείνει στο κέντρο της πόλης ο σύζυγος της δεν ήθελε ζώα στο σπίτι.
Έκαναν οικογένεια, παιδιά και εγγόνια, σεβάστηκε τις επιθυμίες του συζύγου της. Μερικά χρόνια αργότερα ο σύζυγος της πέθανε.

Τότε η κυρία Ι. ζήτησε από τα παιδιά της να της βρουν μια γάτα να έχει παρέα. Δεν την ένοιαζε αν θα ήταν αρσενικό ή θηλυκό, νεαρό ή μεγαλύτερο, άσπρο μαύρο ή ότι χρώμα. Ήθελε μια γάτα.

Όταν της πήγαμε τον Πέντρο, η χαρά ήταν ζωγραφισμένη σε όλο της το πρόσωπο, ο Πέντρο δε κυκλοφορούσε στο σπίτι σαν να έμενε πάντα εκεί.
Έγιναν αυτοκόλλητοι. Και εκείνη και ο Πέντρο είχαν βρει αυτό που ήθελαν. Εκείνη την παρέα μιας γάτας και εκείνος ένα σπίτι, καλό φαγητό, παρέα και ασφάλεια.

Πριν λίγες μέρες λάβαμε ένα πολύ άσχημο τηλεφώνημα.

Η κυρία Ι. έφυγε από τη ζωή και ο Πέντρο έπρεπε να φύγει, άμεσα, από το σπίτι!
Τα παιδιά της και τα εγγόνια της δεν ενδιαφέρθηκαν να αναλάβουν τον γάτο της, ούτε καν για λίγες μέρες μέχρι να περάσουν οι αργίες των διακοπών, ώστε να μπορέσουμε να βρούμε φιλοξενία.

Μας επέστρεψαν τον γατούλη με συνοπτικές διαδικασίες. Για αυτούς ήταν μόνο ένα πρόβλημα που δεν ήθελαν να διαχειριστούν.

Για εμάς, είναι ο Πέντρο μας, που τον σώσαμε από τον δρόμο όταν τον χτύπησε αυτοκίνητο, τον κάναμε καλά και τον αγαπάμε. Μάλλον περισσότερο από όσο αγαπήθηκε η κυρία από την οικογένεια της…

Ο Πέντρο ψάχνει λοιπόν το νέο του σπίτι. Είναι τρυφερός και απίστευτα χαδιάρης, μαθημένος να ζει ΜΟΝΟ μέσα σε σπίτι δείχνει να μην έχει καταλάβει τι κακό του έτυχε και ζητά μια ευκαιρία να συνεχίσει να δίνει αγάπη παντού.
Βοηθήστε μας να του το βρούμε. Σήμερα είναι περίπου 8 ετών, είναι φυσικά στειρωμενος και υγιής. 

Κατηγορίες: ΥΙΟΘΕΤΗΘΗΚΑΝ