Πριν από περίπου 7 χρόνια εμφανίστηκε σε μια περιοχή της Γλυφάδας ένας σκύλος σε τραγική κατάσταση, πετσί και κόκαλο, ο οποίος πήγε να φάει από το μπολ που είχαν φαγητό οι γάτες. Ο άνθρωπος που τάιζε τις γάτες πήγε να του ακουμπήσει δικό του μπολ για να φάει και ο σκύλος επειδή δεν κατάλαβε την πρόσθεση του τον δάγκωσε.
“Γιατί με δάγκωσες ρε βλάκα;” του είπε. Από τότε δεν το έκανε ποτέ ξανά. Τον σκύλο τον ονόμασε Πλούτο. Ήταν περίπου ενός έτους τότε.
Πέρασαν πολλά μαζί τα τελευταία 7 χρόνια.
Ο άνθρωπος είχε μαγαζί στην περιοχή και ο Πλούτο ήταν πάντα εκεί σύντροφος. Πριν λίγα χρόνια γέννησε μια γάτα μέσα στο σπιτάκι του 5 μικρά. Μετά από λίγα βράδια η μάνα γάτα σκοτώθηκε από διερχόμενο αυτοκίνητο. Τα ανέλαβε κ τα ζέσταινε και τα είχε σαν δικά του.
Πριν λίγο καιρό το μαγαζί έκλεισε. Ο Πλούτο έμενε πολλές ώρες μόνος του με αποτέλεσμα να αρχίσει να χαζοκυνηγάει τα αυτοκίνητα και να γρυλιζει λίγο σε κάποιους περαστικούς. Η βαρεμάρα της μοναξιάς. Υπάρχει η υποψία ότι κάποιοι τον έχουν λίγο “αγριέψει” και για αυτό το λόγο αντιδρά έτσι.
Για την ασφάλεια του αυτές τις ημέρες ζει αρκετά περιορισμένος με δύο βόλτες την ημέρα. Το μεγαλύτερο του πρόβλημα είναι ότι είναι μόνος. Ο άνθρωπος που τον φρόντιζε τόσα χρόνια δεν μπορεί να τον πάρει σπίτι διότι λείπει πολλές ώρες.
Μας ζήτησε να τον βοηθήσουμε να βρεθεί ένα μέρος για τον Πλούτο και του είπαμε ότι πιστεύουμε στα θαύματα, πιστεύουμε στην καλοσύνη των ανθρώπων, στην καλή τύχη των ζώων.
Του είπαμε ότι θα τον φωτογραφίσουμε, είναι πανέμορφος, δεν συμφωνείτε; του είπαμε ότι θα γράψουμε στην ιστορία του Πλούτο, του είπαμε ότι θα του δώσουμε μια ευκαιρία.
Ο Πλούτο είναι ένα πολύ χαρούμενο πλάσμα. Μπορεί να συζήσει με άλλους σκύλους και με γάτες.
Ο Πλούτο έκανε εξετάσεις πρόσφατα.  Είναι υγιέστατος. Είναι στειρωμένος και εμβολιασμένος.
Αν θεωρείτε ότι έχετε κάποιο μέρος στο σπίτι σας, την αυλή σας ή την καρδιά σας για εκείνον μπορείτε να καλέσετε το 6945598760. Αν δεν έχετε εσείς μπορεί να έχει κάποιος δικός σας άνθρωπος, στην περίπτωση αυτή θα το δει αν το κοινοποιήσετε.
Έχετε υπόψη ότι ο πλούτος ετυμολογείται από το αρχαίο ρήμα πίμπλημι ( = πληρώ, γεμίζω).