Πρέπει να είναι τα πιο τρυφερά και τα πιο παρεξηγημένα πλάσματα επάνω στον πλανήτη. Καθημερινά δίνουν μάχη επιβίωσης, υποφέρουν σιωπηλά και πολλά πεθαίνουν μόνα. Είναι “αναλώσιμα”. Οι αριθμοί τους είναι εκτός ελέγχου. Και όμως, κάτω από το άγριο βλέμμα τους, πίσω από το βουβό νιαούρισμα τους κρύβεται το χρυσάφι όλου του κόσμου. Η αγάπη και η ευγνωμοσύνη μιας γάτας.

Αυτός είναι ο Πρόξενος. Μας ειδοποίησαν μάλλον την πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού για μια γάτα που ήταν νεκρή. Εθελόντρια μας που έτυχε και ήταν κοντά πέρασε και τον βρήκε λίγο πριν αφήσει της τελευταίες του πνοες. Ήταν σαν ένα κομμάτι χαρτόνι, τραγικά αφυδατωμένος, αδύνατος, αδύναμος. Δεν προέβαλε καμία αντίσταση, δεν κατάλαβε καν πως μπήκε στο κλουβί. Δεν περιμέναμε με τίποτα ότι θα ζήσει, θεωρήσαμε ότι του χαρίσαμε ένα αξιοπρεπές τέλος στο κτηνιατρείο και όχι στο δρόμο. Και πέρασε μια μέρα, πέρασαν πέντε, πέρασε ο καιρός. Ο Πρόξενος έτρωγε και δυνάμωνε. Άρχισε να κάνει πατουσακια στον αέρα και να γουργουριζει δυνατά από αυτό που εκείνος αντιλαμβάνεται ως χαρά. Τον άνθρωπο.

Είναι γατουλης μεγάλος σε ηλικία. Το καλοκαίρι τον είχαμε σε crate από το οποίο έβγαινε να ξεπιαστει λίγο δύο φορές την ημέρα. Τον τελευταίο καιρό επειδή έχει κρύο ζει σε ένα μικρό δωμάτιο μόνος.Δυστυχώς το γεγονός ότι είμαστε ελάχιστες εθελόντριες με πολλά περιστατικά και τα σπίτια μας για χώρους δεν μας επιτρέπουν παραπάνω πράγματα. Αναζητούμε ένα σπίτι για τον Πρόξενο. Δεν μπορεί να μείνει στο κλουβί, είναι κρίμα να τον τρώει η μοναξιά αλλά δεν μπορεί να γυρίσει στο δρόμο.Κάποιον άνθρωπο ίσως χωρίς άλλα ζώα, αν και δεν δείχνει να έχει θέματα, κάποιον άνθρωπο που ψάχνει συντροφιά, ένα φίλο, κάποιον να τον περιμένει γουργουριζοντας όταν γυρίσει κάποιον που να τον κοιτάει στα μάτια όταν φεύγει. Είναι ήσυχος γάτος, πολύ τρυφερός, το μόνο που κάνει είναι να γουργουριζει. Δεν θα σας χαλάσει τους καναπέδες, δεν θα σας σκίσει τις κουρτίνες. Αυτό που θα κάνει σίγουρα είναι να σας ζεστάνει την καρδιά. Μπορείτε να μας βοηθήσετε να βρούμε τον άνθρωπο του; Όλοι έχουν ανάγκη τον άνθρωπο τους.