Πριν περίπου 25 χρόνια, είχαμε ενημερωθεί ότι στη παραλία στη Βάρκιζα κάποιος σκότωνε γάτες. Αφού μιλήσαμε με πολλούς φιλόζωους που μας το επιβεβαίωσαν, και αφού είδαμε με τα ίδια μας τα μάτια πτώματα, η τότε Πρόεδρος και Ιδρύτρια του ΣΠΑΖ (δασκάλα σε δημοτικό σχολείο και με μεταπτυχιακό στη ψυχολογία) επισκέφθηκε το Αστυνομικό Τμήμα και τους ενημέρωσε για το περιστατικό. Τους είπε ότι ο δράστης κάποια μέρα θα σκοτώσει άνθρωπο. Τους ενημέρωσε ότι στις ΗΠΑ όλοι οι αστυνομικοί το γνωρίζουν πως αυτοί που κακοποιούν ή και σκοτώνουν ζώα, κάποια στιγμή θα κακοποιήσουν ή και θα σκοτώσουν άνθρωπο. Φυσικά οι αστυνομικοί γέλασαν. Και φυσικά δεν έκαναν κάτι να βρουν το δράστη.
Λίγο καιρό μετά, συνελήφθη κάποιος που σκότωσε ένα ζευγαράκι στην ίδια παραλία. Και ομολόγησε ότι αυτός σκότωνε τις γάτες.

Τον Νοέμβριο του 2015, η Πανελλήνια Φιλοζωική Ομοσπονδία (www.pfo.gr) σε συνεργασία με τo Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, την Ελληνική Αστυνομία, την Αστυνομία του Λος ‘Αντζελες (LAPD), την Γενική Εισαγγελία της Βιρτζίνια, και τους οργανισμούς «Συμμαχία για την Ελλάδα» και «Voice for the Animals» πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία την Ημερίδα «Ο κύκλος της βίας: από την κακοποίηση των ζώων στην ενδοοικογενειακή βία». Αστυνομικοί από όλη την Ελλάδα, Εισαγγελείς και Δικαστές ενημερώθηκαν από τους Αμερικανούς συναδέλφους τους για την σχέση μεταξύ κακοποίησης ζώων και ανθρώπων.
via
Σήμερα με λύπη διαβάζουμε ότι ο 14χρονος που σκότωσε τον συνομήλικο του στο χωριό Γέφυρα της Θεσσαλονίκης είχε ακριβώς την ίδια συμπεριφορά.

“Από δέκα χρονών είχε τα όπλα, σκότωνε σκυλιά και μαχαίρωνε κουνέλια’ λέει ένας γείτονας στην κάμερα του ΑΝΤ1” Όχι ότι οι γονείς του θέλανε να γίνει δολοφόνος, αλλά εξελίχθηκε έτσι…”

Τι κρίμα για τα δύο παιδιά … 2 ζωές χάθηκαν γιατί γονείς και συγχωριανοί, δεν φρόντισαν να προλάβουν το κακό.

Όταν ξέρετε ότι κάποιος κακοποιεί ή/και σκοτώνει ζώα,
καταγγείλτε το στην Αστυνομία. Ίσως έτσι σώσετε και ανθρώπινες ζωές. Η σιωπή είναι συνενοχή!