Ο αγαπημένος μου ΣΠΑΖ μου ζήτησε να γράψω για την δικιά μας γατο ιστορία.  Υιοθέτησα τον Αστέρη μου ενήλικο πριν από τρία περίπου χρόνια. Είναι τώρα περίπου 6 ετών. Μπορείτε να διαβάσετε την αρχή της ιστορίας μας εδώ 

Αυτή τη φορά μου ζήτησαν να γράψω και για τις δυσκολίες μας. Οι δυσκολίες..μα ποιες δυσκολίες να φτουρίσουν μπροστά σ’αυτή την ιστορία αγάπης. Ο Αστέρης είναι οικογένειά μου.  Από τότε που τον έχω κοντά μου αισθάνομαι πως ένα κομμάτι της ψυχής μου πήρε σάρκα και οστά και κυκλοφορεί μονίμως πλάι μου.  Τους τελευταίους μήνες κουρνιάζει μονίμως και πάνω μου, στην αγκαλιά μου σαν μωρό. Το αστεράκι που δεν ανέβαινε πάνω μου να περπατήσει και να κάτσει και νομίζαμε ότι δεν το κάνει γιατί έχει πειραχτεί λίγο η ισορροπία του από τις ωτίτιδες που τον είχαν βρει στην αδέσποτη ζωή του και λέγαμε ότι είναι λόγω της αστάθειας. Και τελικά αποδείχτηκε ότι ήθελε τον χρόνο του να μου προσφέρει ακόμα περισσότερη θαλπωρή και γουργουρητό

Ο Αστέρης μου έχει fiv, υπολογίζουμε ότι το πήρε από τη μαμά του.  Αυτό του έχει φέρει ένα ευαίσθητο γαστρεντερικό με εμετούς και διάρροιες που όλα τα χρόνια προσπαθούμε να του το φτιάξουμε αλλά μοιάζει να ζει με αυτό.  Πολλές προσπάθειες με γιατρούς και ατέλειωτα μηνύματα με την αγαπημένη μου Τζέλα του ΣΠΑΖ να βρούμε την σωστή τροφή, ξηρά, υγρή, έτοιμη, μαγειρεμένη. Φανταστείτε στην πράξη τι σημαίνει μέσα στο σπίτι να βρίσκω εμετούς και διάρροιες πολύ συχνά, μερικές μέρες καθημερινά πολλές φορές τη μέρα.  Δεν με νοιάζει. Το μόνο που με νοιάζει είναι να μην πονάει και να τρώει σωστά για να μην έχει αυτό άλλη επίπτωση στον οργανισμό του.

Οι γάτες λένε, όπως όλα τα ζωάκια, ότι αφήνουν τρίχες παντού.  Ο Αστέρης μου έχει παντού τις κουβέρτες του. Δεν με νοιάζει που το σπίτι μου δεν είναι στην εντέλεια.  Νιώθω ευτυχία, χαλάρωση, ευεξία να κάθομαι στον καναπέ μου αγκαλιά του, το βράδυ δεν μπορώ να κοιμηθώ καλά αν δεν τον νιώθω να γουργουρίζει στα πόδια μου και το πρωί να με περιμένει υπομονετικά να ξυπνήσω και να παίξουμε.

Οι γάτες λένε είναι εκδικητικά ζώα. Τίποτα το εκδικητικό δεν έχουν οι γάτες. Ό,τι κάνουν έχουν λόγο που το κάνουν και το μόνο που χρειάζεται είναι να παρατηρούμε τις κινήσεις τους και τις ανάγκες τους και θα καταλάβουμε τι χρειάζονται. Το κάνουμε αυτό με τους ανθρώπους? Ευκαιρία να μάθουμε να το κάνουμε και μεταξύ μας μέσα από την εμπειρία με την γατούλα μας.

Ο Αστέρης μου το αντίθετο από εκδικητικός είναι. Εκτός από απίστευτα χαδιάρης και ανθρωποκεντρικός είναι και λίγο φοβικός και στρεσσάρεται. Όταν έρχεται κόσμος στο σπίτι ζητώ να μην χτυπήσουν το κουδούνι που τον τρομάζει αλλά να με παίρνουν τηλέφωνο να τους ανοίξω. Και το αστεράκι πλέον κάθεται κοντά σε όλους, και τους αφήνει να τον χαιδέψουν , ακόμα και στα μικρά μου ανηψάκια που τα χεράκια τους είναι άγαρμπα ακόμα, εκείνος μένει εκεί και τα μικρά νιώθουν ότι τα αγαπάει και χαίρονται πολύ.  Μέσα από την εκπαιδευσή τους για το πώς να πλησιάσουν τον Αστέρη έχουν μάθει να σέβονται όλα τα ζωάκια που συναντούν στο δρόμο, να μην τα φοβούνται και να μην τα τρομάζουν.

Οι γάτες λένε δεν εκπαιδεύονται.  Χωρίς να έχω εμπειρία από άλλα ζώα βλέπω ότι ο Αστέρης ακούει σε λέξεις, στο έλα, στο κάτσε και φυσικά ξέρει και αποκωδικοποιεί την κάθε μου κίνηση, την κάθε μου συνήθεια, το κάθε μου συναίσθημα όπως και το σώμα μου. Μια μέρα που είχα ταχυκαρδία έκατσε όλο το βράδυ και γουργούριζε πάνω στην καρδιά μου.

Τι να πρωτοπώ, είναι τόσα πολλά τα όμορφα και τα αστεία που ζούμε με το αστεράκι. Θα κλείσω ίσως με το πιο δύσκολο αλλά και το πιο σημαντικό.  Όταν αποφάσισα να υιοθετήσω τον Αστέρη μου έλεγαν, πώς θα αντέξεις την απώλεια?  Και απάντησα, πώς να χάσω όλο αυτό που έχω να ζήσω μαζί του, αυτό που θα μου προσφέρει, φοβούμενη την απώλεια? Όχι ότι τα έχω βρει με τον εαυτό μου με το θέμα αυτό.  Πολλές φορές το σκέφτομαι και θέλω να εξαφανίσω αυτή την σκέψη από το μυαλό μου και την καρδιά μου.  Θέλω μόνο να ζήσει πολλά πολλά χρόνια, να μην πονάει και να είμαι δίπλα του όταν έρθει αυτή η ώρα.  Γιατί ο Αστέρης γεμίζει την καθημερινότητά μου, τη ζωή μου, μου προσφέρει ανιδιοτελή αγάπη και παρέα, είναι το πλάσμα μου και είμαι ο άνθρωπός του.

Μαμά και Τζέλα σας ευχαριστούμε που είστε δίπλα μας, ο Αστέρης ξέρει ότι μετά από μένα είστε εσείς γι’αυτόν για την φροντίδα του και σας στέλνει αστερόσκονη με θετική ενέργεια!!

Σχετικά άρθρα