Τί είναι η υιοθεσία?? Για εμένα είναι το δικό μου ουράνιο τόξο,  μόνο που ο θησαυρός με περιμένει πάντα στην αρχή του!! Το πλάσμα που υιοθετούμε είναι η αρχή ενός πολύχρωμου, μαγικού ταξιδιού.  

Τα συναισθήματα  και μόνο της πρώτης ημέρας της κοινής μας ζωής είναι δώρο ανυπολόγιστο.

Η διαδρομή πώς είναι? Όπως κάθε συμπόρευση με τα εύκολα και τα δύσκολα. Εύκολα και όμορφα είναι όλα, ακόμα και το φαγωμένο παπούτσι από το κουτάβι. 

Οι μοναδικές στιγμές που τρέχει στην αγκαλιά σου. Όταν φοβάται τους κεραυνούς κι έρχεται να κρυφτεί πλάι σου. 

Όταν σε κοιτάει στα μάτια επειδή βαρέθηκε την ξάπλα και πρέπει/θέλει/έως και οφείλεις να το διασκεδάσεις. 

Οι στιγμές που το χαζεύεις να παίζει ευτυχισμένο. Κάθε στιγμή είναι μία όμορφη στιγμή και κυρίως όταν συνειδητοποιείς πως του προσφέρεις Ασφάλεια! τις αισθάνεσαι ακόμα πιο έντονα. 

Κι εκεί που νομίζεις πως στην ζωή σου δεν υπάρχει άλλος χώρος, μαγικά όλα λύνονται κι “επεκτείνονται” κι έρχεται η 2η και η 3η υιοθεσία. Γιατί νιώθεις πως δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς την Νανά,  τον Φοίβο,  την Πόπη, το καθένα ξεχωριστά και όλα μαζί. 

Γιατί δεν είναι σκέτο σκυλιά που μπήκαν στην ζωή μας. Είναι πλάσματα με προσωπικότητα, με χαρακτήρα, με τα γούστα τους και καθένα τους είναι  ξεχωριστά πολύτιμο.

Αν μιλούσα για τις δυσκολίες. Νομίζω οι μπελάδες είναι περισσότεροι από τις δυσκολίες.

Μπελάς είναι η σκούπα στο σπίτι που είναι συνεχής. Μπελάς είναι να κυνηγάει τις μέλισσες, να χώνει την μουσούδα μόοοονο εκεί που δεν πρέπει. 

Μπελάς είναι που δεν χωνεύει τον γείτονα και του γαυγίζει. Δύσκολο είναι όταν πρέπει να ταξιδέψεις και πάντα το μυαλό σου μένει πίσω μαζί τους.
Αλλά πραγματικά δύσκολο είναι μόνο οι ασθένειες. Όταν μεγαλώνουν και κάνεις ο,τι μπορείς με τον γιατρό τους και ακούς αυτό το δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι άλλο.  

Όταν δεν υπάρχει τίποτα άλλο από αυτό το κάτι άλλο και φτάνεις στην βάση του κοινού ουράνιου τόξου σας και πρέπει να ειπωθεί το γήινο αντίο. Τότε φεύγεις από τα δύσκολα και περνάς στον πόνο της απώλειας.  (επιτρέψτε μου να μην αναφερθώ σε αυτό, ας μείνουμε στο σημαντικότερο)  

Στην μοναδική ευκαιρία που έχει καθένας από εμάς να μοιραστεί την ζωή του με ένα μοναδικό πλάσμα. Σε ένα ταξίδι μαγικό που σε ανυψώνει, σε κάνει σκαλοπάτια καλύτερη/ο από αυτό που θα ήσουν. 

Σίγουρα όλοι καταθέτουμε τις δικές μας εμπειρίες, θα μπορούσα να μιλάω για τις δικές μου όχι με τις ώρες αλλά με τις ημέρες.  

Η οικογένεια μας είναι επταμελής είμαι η μαμά και με τον μπαμπά έχουμε δύο κόρες και τρεις θησαυρούς που κάνουν την ζωή μας μόνο πιο όμορφη. 

Κι αν τυχόν σκεφτείτε έχω μικρό παιδί που να υιοθετώ τώρα. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για αυτό το δώρο στην οικογένειά σας. 

Γιατί τα παιδιά μεγαλώνουν καλύτερα όταν μεγαλώνουν με έναν και δύο και τρεις φύλακες αγγέλους!!

Σχετικά άρθρα