Ήταν καλοκαίρι του 2014, είχαμε πρόσφατα χάσει τον 10 ετή γάτο ΦΙΓΚΟ μας, μας είχε μείνει ο γάτος ΡΙΚΟ μας και αναζητούσαμε να αναπληρώσουμε το κενό με μία νέα γάτα στην οικογένεια, δεδομένου ότι αρχή μας ήταν πάντα να ζουν μαζί μας μάξιμουμ δύο γατούλες.

Και μια φίλη κτηνίατρος, μας συνέστησε το ΣΠΑΖ και τις αξιόλογες κυρίες του και σύντομα….. αφού περάσαμε επιτυχώς τα τέστ των γατογονιών, ήρθε στο σπίτι μας η αρχόντισα ΜΠΙΖΟΥ, μετονομασθείσα από εμάς ως ΡΙΚΑ. Ζούσαμε και συγκατοικούσαμε λοιπόν από τότε με τον ΡΙΚΟ και την ΡΙΚΑ. Εντούτοις, τους πρώτους μήνες της εγκατάστασης της ΡΙΚΑ στην κατοικία μας, σκεφτόμουν επίμονα πως μάλλον κάποιο μεγάλο κακό είχα κάνει κάποτε σε κάποιον για να θέλει ο Θεός να με εκδικηθεί, αφού μετεμψύχωσε τον διάβολο σε γάτα, δηλαδή στην ΡΙΚΑ…. Και τούτο διότι δεν τολμούσα να κινηθώ, να περπατήσω και η ΡΙΚΑ, που κρυβόταν οπουδήποτε ορμούσε με μανία στα πόδια μου και τα δάγκωνε,
ήταν πάντα ετοιμοπόλεμη, ήταν απόμακρη, επιθετική και με εμάς και με τον δύσμοιρο ΡΙΚΟ που τον κυνηγούσε διαρκώς, και θεωρούσα πλέον ότι ήταν ψυχοπαθής. Βεβαίως εκεί που διέκρινα υγεία στην ΡΙΚΑ ήταν στο φαγητό της…

Πάντα έτρωγε όλο το φαγητό της χωρίς δυσκολία και επιλεκτικότητα…
Έμαθα όμως το ιστορικό της ΡΙΚΑΣ μας και πληροφορήθηκα ότι ήταν ένα πολύ κακοποιημένο ζώο, είχε νοιώσει από πολύ μικρή στο πετσί της την απονιά και βία του ανθρώπινου είδους, τα γατάκια που είχε στο παρελθόν και πριν την στείρωσή της γεννήσει, της τα κατασπάραξαν σκύλοι, την είχαν κλωτσήσει συχνά τα παιδιά ή άλλα άτομα στο σχολείο που είχε καταφύγει πριν την πάρει υπό την προστασία του και την αναλάβει το ΣΠΑΖ.
Η συνέχεια της ΡΙΚΑ? Αγάπη, αγάπη, αγάπη…. πήρε και παίρνει άφθονη αγάπη από εμάς και με την φροντίδα και υπομονή μας έπαψε να μας φοβάται, έπαψε να μας βλέπει ως απειλή, έπαψε να επιτίθεται για να αμυνθεί, ένοιωθε και νοιώθει πλέον ασφαλής και σίγουρη

Έλαβε και συνεχίζει να λαμβάνει μέχρι σήμερα, που έχει ξεπεράσει πλέοντα 10 χρόνια ζωής, καλή τροφή, φρέσκο και δροσερό νεράκι, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, χάδια, αγκαλιές, παιγνίδια κ.λ.π.
Και ο…. διάβολος έγινε άγγελος!!! Μια μαρμελάδα, σεβαστό μέλος της οικογένειας πλέον!

Βεβαίως κάποια κομπλεξάκια και ιδιορρυθμίες παραμένουν, αλλά ούτε επιτίθεται πια, ούτε φοβάται, αλλά διεκδικεί και απολαμβάνει την θαλπωρή και φροντίδα μας.

Ξεπέρασε τα 10 έτη ζωής, ο ΡΙΚΟ μας έφυγε πλήρης ημερών στα 20 έτη του, στο περιβάλλον της ΡΙΚΑΣ μας ήρθε εδώ και πέντε χρόνια μια νέα 4 μελής γατοοικογένεια και η ΡΙΚΑ είναι πλέον μέλος της αγέλης με δικαιώματα και περιορισμούς. Σε άλλα γατάκια επιβάλλεται και άλλα την κυνηγάνε. Έχει οριοθετήσει όμως τους δικούς της χώρους ανάπαυσης, αναψυχής και τροφής και εκεί καταφεύγει όταν νοιώθει ανασφάλεια, και η ζωή μας έτσι συνεχίζεται….

Η ΡΙΚΑ μας έμαθε και μαθαίνει διαρκώς πολλά από εμάς, αλλά και  εμείς μαθαίνουμε διαρκώς πολλά απ’ αυτήν.

ΣΠΑΖ σ’ ευχαριστούμε θερμά για την ευκαιρία που μας υπέδειξες και συγχαρητήρια για το έργο σου!!!

Σχετικά άρθρα