Ο καταλύτης της γνωριμίας μας και της συμπόρευσης μας ήταν το ΣΠΑΖ πριν 8 περίπου χρόνια. 

Ο Σαμ βρέθηκε ένα βράδυ βαριά τραυματισμένος, πιθανά από αυτοκίνητο, σε κεντρικό δρόμο της Αργυρούπολης, ανήμπορος να κινηθεί. Για καλή του τύχη και μέσα στην ατυχία του,βρέθηκε ένας “άγγελος” κ τον μετέφερε άμεσα σε κτηνιατρείο. Το ΣΠΑΖ μετέπειτα κλήθηκε να διαχειριστεί το δύσκολο αυτό περιστατικό.

Γνώρισα τον Σαμ από μια διαδικτυακή ανάρτηση του σωματείου και τον ξεχώρισα από την πρώτη στιγμή. Ξεχώρισα την δύναμη και τη θέληση του για ζωή και πέρα από το ότι μου ήταν ιδιαίτερα συμπαθής ως παρουσία, άρχισα να ενδιαφέρομαι ενεργά για την αποκατάσταση του κ το μέλλον του, που αποκλείστηκε να είναι ο δρόμος. Εξαιτίας της βλάβης που προκλήθηκε στα πόδια του από το ατύχημα θα έπρεπε να βρεθεί υιοθεσία. 

Πράγματι μετά από πολυάριθμα ορθοπεδικά χειρουργεία και άλλες περιπέτειες με την υγεία του, περιήλθε στην “κατοχή” και την φροντίδα μου.  

Ο Σαμ είναι ένα χαρούμενο, κοινωνικό ζωάκι κ δεν άργησε να ενταχθεί στην οικογένεια κ μάλιστα να κάνει καλή παρέα με τον πρώτο μεγαλύτερο σκύλο μου, τον Πιτ και την γατούλα μου την Σπορίτσα.

Από τότε είμαστε αχώριστοι, ακόμη και στις διακοπές όπου έχουμε περάσει όμορφα χωρίς να δημιουργηθεί κανένα πρόβλημα, γιατί προσαρμόζεται εύκολα σε κάθε περιβάλλον αρκεί να έχει την οικογένειά του μαζί!

Παρόλα αυτά, δεν σας κρύβω πως έχει υπάρξει περίπτωση να πρέπει να λείψω για καιρό και να βρεθώ σε ανάγκη φιλοξενίας. Ευτυχώς υπάρχει αυτή η διευκόλυνση για εμένα, από τον αδερφό μου ή την μητέρα μου, μιας κ είναι εξοικειωμένοι με κατοικίδια. Αυτό το αναφέρω γιατί θα πρέπει ο υποψήφιος κηδεμόνας έχει στα υπ’όψιν του μια λύση φιλοξενίας από κάποιον οικείο του, σε περίπτωση ανάγκης! Είναι βασικό

Οι καθημερινές βόλτες του Σαμ, είναι αφορμή για περπάτημα κ βόλτα κ για εμένα, με όλες τις καιρικές συνθήκες κ είναι μια ευχάριστη ρουτίνα γιατί περπατάμε μαζί στο πάρκο του Εθνικού κήπου ή στο Ζάππειο, μιας και μένουμε πολύ κοντά, όπου μας δίνεται η ευκαιρία να ερχόμαστε σε καθημερινή επαφή με την φύση. Είμαστε τυχεροί σε αυτό!

Φροντίζω ιδιαίτερα την καθαριότητα του χώρου μου σε καθημερινή βάση, την καθαριότητα του Σαμ, αλλά και την διατροφή του γιατί θέλω να του παρέχω ποιοτική ζωή. Αγαπημένη μας συνήθεια είναι να πηγαίνουμε μαζί για καφέ! Το απολαμβάνουμε και οι δύο. Είναι η κοινή μας έξοδος

Η συμβίωση μας τυγχάνει να είναι απολύτως αρμονική γιατί ο Σαμ έχει ήπιο χαρακτήρα, κάτι που δεν ίσχυε με τον πρώτο μου σκυλάκο τον Πιτ, ο οποίος είχε προβλήματα συμπεριφοράς προς αλλά ζώα αλλά και ανθρώπους κ χρειάστηκε θετική εκπαίδευση και πολύ υπομονή για να διορθώσουμε αυτά του τα ελαττώματα. 

Θέλω να εκφράσω την απόλυτη ευγνωμοσύνη μου στο ΣΠΑΖ που έφερε στην ζωή μου τον Σαμ. 

Οι σκύλοι, αλλά και οι γάτες όταν εντάσσονται στη ζωή μας κ βρίσκονται στο χώρο μας, μας μαθαίνουν την ανιδιοτελή αγάπη… μας κάνουν καλύτερους και πιο ευαίσθητους ανθρώπους. Μας ισορροπούν ψυχολογικά αλλά κ συναισθηματικά. Παίρνουν μακριά όλα μας τα προβλήματα κ όλη την κούραση της ημέρας με έναν μαγικό τρόπο! Η φροντίδα κ ο χρόνος που πρέπει να τους αφιερώνουμε είναι το αντάλλαγμα της ψυχοθεραπείας που μπορούν να μας προσφέρουν! 

Μας κάνουν κ αισθανόμαστε μοναδικοί και σπουδαίοι… και αυτό είμαστε πραγματικά γι’αυτά τα πλάσματα!

Με έναν σωστό προγραμματισμό του χρόνου μας και των υποχρεώσεων που απορρέουν από την κατοχή κατοικίδιου, η ύπαρξη τους στη ζωή μας έχει μόνο πλεονεκτήματα! Είναι μια εμπειρία ζωής που δεν θα μετανιώσεις, ακόμα και όταν έρθει η ώρα του αποχωρισμού!

Κέλλυ

Σχετικά άρθρα